Valoarea unei femei

Astazi, privind cerul senin m-am gandit ca fiecare femeie merita respectul, iubirea, intelegerea, ingaduinta si ajutorul lor, al celor care formeaza „sexul puternic”. Caci indiferent cat de „manager” ar fi o femeie, cat de „ofiter”, cat de „sofer” sau cu alte asemenea s-ar ocupa, joburi inaccesibile acum nu mult timp lor…in strafundul mintii, sufletului si inimii sunt atat de plapande.

Caci asa cum spun de nenumarate ori cred ca valoarea unei femei nu
se refera la frumusetea ei fizica sau numarul de barbati care o curteaza… sau in contul de la banca… sau in marca masinii pe care o conduce..
Valoarea unei femei nu sta in hainele sale, in numarul si felul excursiilor pe care le face, in numarul de ore petrecut la sala sau in mancarea din farfurie.
Valoarea unei femei sta in sufletul pe care il ofera celorlalti, fara a cere nimic in schimb!

Valoarea unei femei sta in vorbele blande si mangaierile ei. In clipele oferite celorlalti in momente care ar putea sa fie doar ale ei.

Valoarea unei femei sta in zambetul si ochii care ascund mai mult decat pot spune cuvintele, in gandurile pe care le daruieste celorlalti.

Valoarea unei femei consta in ingaduinta cu care iarta si dorinta cu care uita suferinta ei

Valoarea femeii sta in straduinta cu care isi tamaduieste ranile pentru a putea merge mai departe, dragostea daruita neconditionat si firec celorlalti fara a face economie

Suna ciudat titlul, asa-i? Oamenii nu au valoare si nu pot fi etichetati cu preturi precum produsele din raftul unui magazin. Nu ma refer la acel tip de valoare. Dupa cum spunea si marele Bob Marley, nu lucrurile pe care le poti cumpara te fac bogat, ci viata in sine pe care o traiesti alaturi de cei care te iubesc. Cu siguranta fiecare om, la un moment dat va reusi sa isi gaseasca un suflet pereche. Se spune ca sufletele umbla prin Univers atata timp cat e necesar pentru a-si intalni pe cineva asemanator si compatibil. E un pic de metafora aici, o metafora care vrea sa sublinieze cat de greu este sa gasesti o femeie exact pentru tine.

Asadar, care este valoarea unei femei? Valoarea unei femei care iti este alaturi la rau (caci la bine toate isi sunt alaturi), este INESTIMABILA. Orice barbat isi doreste alaturi o femeie care sa aiba grija de el.

Astăzi, o ai lângă tine. Ea este a ta. Ea te-a făcut centrul Universului ei. Ea ți-a dat tot ceea ce celelalte femei nu au putut să-ți ofere. Și a făcut-o de fiecare dată cu sufletul deschis. Niciodată nu a avut vreo pretenție pentru lucrurile pe care ți le-a oferit.

De dragul tău, face orice pentru a te vedea fericit. Doar despre asta este dragostea, nu? Când se uită la tine și te vede împlinit este cea mai mare realizare a ei. Și, pentru ea, ești perfect cu toate imperfecțiunile tale, căci știe că le are și ea pe ale ei. Abia așteaptă să te îmbrățișeze, să te sărute și să afle cum ți-a fost ziua.

Astăzi, o ai lângă tine și ești sigur că te iubește. Însă, astăzi, tu nu îi știi valoarea. Nu i-o știi pentru că crezi că totul ți se cuvine, chiar dacă, de o vreme, tu nu îi mai aduci Nici o bucurie. Ai jura că poți să te desparți de ea la orice oră din zi sau noapte. Ai jura că ai găsi alte zece femei mai bune decât ea. Dar, vezi tu, siguranța asta vine din faptul că tu crezi că ea nu va renunța la tine niciodată.

Mâine, o vei pierde, tocmai pentru că nu ai putut să îi fii motiv de fericire. S-a luptat cu ea, pentru a rămâne lângă tine. Însă sufletul ei nu a mai putut câștiga lupta cu rațiunea. Pentru prima dată, de când sunteți voi. Te iubește, dar nu îi este bine. Și alege să plece, să își ia timp să își revină și să învețe că merită lucruri frumoase, așa cum le oferă și ea.

Iar tu te trezești, dintr-o dată, singur. Singur și gol. Singur și fără direcție. Și, în singurătatea asta, îi afli valoarea. Acum îți dai seama ce a fost pentru tine, ce a făcut pentru tine, la ce a renunțat pentru tine, la ce a suportat de dragul tău atâta vreme. Îți dai seama că zecile de femei mai bune decât ea nu prea există. Îți dai seama că niciuna nu te accepta așa cum ești și, poate, niciuna nu își va face atât timp cât și-a făcut și ea pentru a îți spune că unele lucruri ar trebui îmbunătățite.

Pe ea, cea care te iubea, n-ai ascultat-o. Desigur, pentru că erai sigur că nu ai sa o pierzi.

Published in: on 7 mai 2022 at 12:18  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2022/05/07/valoarea-unei-femei/trackback/