5 Mai ziua barbatului

Aşa-zisa sărbătoare dedicată bărbaţilor are loc astăzi în   Bucureşti şi în alte 15 oraşe

Aşa-zisa sărbătoare dedicată bărbaţilor are loc astăzi în Bucureşti şi în alte 15 oraşe. Cea de-a treia ediţie a evenimentului va fi pe placul amatorilor de bere, fotbal, muzică şi concursuri. Este greu de crezut totuşi că acesta va fi mai mult decât un simplu „festival al berii“.

„Ziua Bărbatului” va avea loc astăzi în 16 oraşe din România, printre care Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova şi Iaşi. Petrecerile includ muzică, vedete, concursuri, stand-up comedy, fotbal şi bere. Petercerea din Bucureşti va fi animată de vedete precum Anda Adam, Andreea Bănică şi Paraziţii care vor concerta în Parcul Copiilor (lângă Mc Donald’ s de la staţia de metrou Brâncoveanu).

2009, fără ziua bărbatului

„Ziua Bărbatului” a fost creată de marca de bere Bergenbier. Ideea a pornit dintr-o frustrare a bărbaţilor, exploatată „creativ”  de nişte oameni de marketing şi publicitate:  există o sărbătoare a femeilor şi una a copiilor, dar cine îi sărbătoreşte pe bărbaţi? Astfel, în 2007 a fost lansată această iniţiativă, susţinută ulterior pe site-ul campaniei prin 400.000 de voturi. Mai mult, în 2008 producătorul de bere a încercat să legalizeze sărbătoarea, însă nu au fost adunate suficiente semnături. Anul trecut, Bergenbier nu a mai sărbătorit Ziua Bărbatului.

Potrivit unor surse din companie, evenimentul a fost considerat un eşec de către conducerea companiei, la momentul respectiv. Anul acesta, Ziua Bărbatului a fost relansată şi împreună cu ea a apărut şi primul Imn al Bărbatului, cântat de Mihai Pocorschi.

Dar există şanse ca această sărbătoare să se impună? Este greu de crezut că Ziua Bărbatului, lansată de Bergenbier, va trece de stadiul de simplu festival al berii. Mai ales că există deja o lege potrivit căreia Ziua Bărbatului va fi sărbătorită, din acest an, la data de 19 noiembrie, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări. În plus, omul de branding Bogdan Brânzaş, Managing Director al agenţiei Branzas Design, e de părere că e greu de pus în calendar o asemenea zi.

„E nevoie de crearea unei tradiţii. Nu poţi face asta în doar trei ani”, explică acesta. „Dacă va fi acceptată, se va desprinde de brand şi va deveni o altă dată în calendar. Asocierea cu brandul va dispărea. Asta ar fi un minus pentru Bergenbier”, completează Brânzaş.

Adevărata Zi a Bărbatului, în noiembrie

A fost aprobată o  lege prin care Ziua Bărbatului va fi sărbătorită, începând din acest an, la data de 19 noiembrie. „În vederea atingerii acestui oAdaugă videobiectiv trebuie dezvoltate acţiuni concentrate pe conştientizarea şi sensibilizarea tuturor persoanelor privind importanţa promovării egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi la nivel social”, se arată în Strategia aprobată de Executiv.

Reclame
Published in: on 5 mai 2010 at 01:04  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2010/05/05/5-mai-ziua-barbatului/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 comentariiLasă un comentariu

  1. „La multi ani!” si fie ca ziua de azi sa fie pe placul vostru,barbatilor!

  2. Multumim frumos

  3. LA MULTI ANI!!!! si sa fie o zii frumoasa din toate punctele de vedere si ferice de voi ca azi aveti voie sa faceti tot ce va doriti ca nimeni nu va va spune nmk. poop si take care

  4. La Multi Ani!!!

  5. La Multi Ani!!!!!!!!!!!!!! si tot ce va doriti sa vi se indeplineasca!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: