Femeia este rara

Femeia este rară, Ea îngenunchează marile personalităţi masculine, Ea răstoarnă tronurile, Ea opreşte anii. Pielea sa este de marmură, iar cînd apare Una, Ea pune în impas întreaga lumeUnde se duc fluviile, zăpezile, păsările singuratice? Toate se scufundă în FemeieDar Ea este rarăVa trebui să fugim cînd o întîlnim, deoarece cînd iubeşte este implacabilăDar Ea este rară. Adevărata Femeie, cea care vine din noaptea Timpului, Femeia care ne-a fost dată de divin, aparţine în întregime de un univers diferit de cel al bărbatului. Ea luminează cealaltă extremitate a Creaţiei. Ea cunoaşte secretul apelor, al pietrelor, al plantelor şi al animalelor. Ea se uită fix la soare şi vede clar în noapte. Ea posedă cheile sănătăţii, ale relaxării, ale armoniilor materiei.

Ea este magiciana albă, feea cu aripile mari şi umede, cu ochii transparenţi, cea care aşteaptă bărbatul pentru a începe Paradisul terestru. Cînd Ea se dăruieşte Lui, într-un moment sacru, îi deschide prin calda obscuritate a pîntecelui ei poarta către o altă lume. Ea este izvorul virtuţilor: dorinţa pe care Ea o inspiră consumă excitarea. Scufundarea în Ea redă castitatea. Ea este sterilă pentru că Ea opreşte roata timpului. Ea readuce bărbatul în copilăria lui. Ea este cea care îl restituie muncii, îndatoririlor sale. Femeia adevărată este cea care face din bărbat mai mult decît este. Ea este suficientă pentru ca el să existe în plenitudine.

Bărbatul trebuie să treacă prin ea pentru a ajunge la fiinţa sa adevărată, şi chiar dacă el a ales alte asceze, o va întîlni din nou sub forme simbolice.

Descoperirea Femeii Adevărate este o graţie. Unirea cu Ea cere bunăvoinţa lui DumnezeuAcele întîlniri stranii! Ea apare brusc în trupul falselor femele, iar bărbatul favorizat care o vede începe să tremure de dorinţă şi de teamă. Apoi totul se va transforma, iar el va înceta să se mai joace cu el însuşi”

Daca n-as fi barbat as vrea sa fiu neaparat nisipul pe care calci.
As vrea sa fiu apa care-ti mangaie coapsele, soarele care-ti incalzeste pieptul.
Nu mi-ar ramane decat sa fiu petale, din floare de cais, care sa-ti cada pe buze…
Nu as avea incotro si as fi vantul care sa te infioare.
In fluturi m-as intrupa ca sa ma asez pe umerii tai.
Zburatorul din mit as fi ca sa te insotesc in vise,
soapte tainice care sa-ti dezmierde urechea as fi.
Ti-as da tarcoale ca ingerul pazitor, sa nu ma vezi dar sa stii ca sunt…
As fi gandul bun care sa te intampine.
Fantana cu apa buna de la rascrucea vietii tale m-as face!
Numai pentru tine as fi ploaie de vara,
Luceafar m-as catara pe bolta cerului ca sa-ti luminez noptile.
Prunc in pantecele tau m-as face, femeie!
Ca sa ma nasc si sa te iubesc…
Fii binecuvantata mama, bunica, sora, iubita,
prietena,amica,doamna si domnisora,taina a universului!

Reclame
Published in: on 12 aprilie 2010 at 22:41  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2010/04/12/femeia-este-rara/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 comentariiLasă un comentariu

 1. trebuie sa iubim si sa respectam femeia.ea ne da viata,ne mangaie cand suntem tristi,se bucura cu noi,plange cu noi.imi iubesc mama si bunica si le consider adevarate doamne.ele sunt totul pentru mine.ar trebui sa ne intoarcem cu iubire si vorbe bune la parintii nostri,nu sa ii tratam ca pe niste gunoaie,sa ii jignim sau sa-i lovim.sa respectam pe mamele noastre,bunicile,prietenele noastre pentru ca in felul asta ne respectam si pe noi.http://www.youtube.com/watch?v=PzPsH5MNCX4

 2. da, femeia este rara…si acest lucru poate fi interpretat in mai multe moduri…
  e frumos citatul!! de unde l-ai preluat?

 3. In primul rand mi se pare bizar ca femeia este rara, cand in societate o gasim la tot pasul tinand cont de ceea ce urmaresti de la o persoana feminina, iar felul cum o caracterizezi o duci spre divinitate. Tot odata nu iti percep comparatiile filozofice, asemanarea femeii cu marmura care este atat de rece, de fina, sau dura, din toate astea tragi calitatile femeii? Tinand cont ca aceasta roca trebuie prelucrata(slefuita)ca sa ajunga asa cum vrem, ca si femeia in viata, sa stie sa se comporte in lumea buna cat si in viata de zi cu zi. Referitor la comaparatia femeii, ca este o raritate tind sa iti repet ca nu e asa, ea este jumatatea, nicidecum unica unui intreg ce face parte dintr-un tot (relatie). Complementandu-se doua persoane formeaza un tot unitar, ceea ce poate sa dainuie, sau contrar sa se desparta poli care nu se atrag. Ceea ce descrii in continurae nu as vrea sa crezi ca sunt opuzanta a blogului tau, dar ceea ce inseamna o femeie sterila: nu are nici o calitate tinand cont de insemnatatea cuvantului „steril”. In ceea ce spui vreau sa mentionez ca nu numai femeia ii daruieste barbatului niste trairi deosebite, ci si barbatul ofera acele relatii, trairi si senzatii deosebite.As dorii sa mentionez ca acele trairii nu mi se par stranii, ci firesti deoarece femeia si barbatu sunt facuti unu pentru altul, sa nu filozofam prea mult una dintre parti caci una fara alta nu am putea creea acel cuvant magic numit iubire (daruire totala) care ne aduce la acele senzatii.Iar in final mentionez, cu toate ca sunt si eu femeie, din studiile mele reiese ca femeia are un dram de rautate, de ura si niciodata nu va disparea din ea, de aici reiese ca femeia nu doreste sa stea in spatele unui nume care sa o reprezinate si doreste sa fie ea insusi. Multumesc ca mi-ai oferit sansa sa imi ofer punctul meu de vedere.

 4. Aici sa combinat sacru cu prfoan teluric cu astral dar sa nu uitam ca femeia te paote distruge si rara este femiea pt dragostea absoluta..iar daca o gasesti nu o sa tina mult fie ca esti adolescent si se desparte de tien fie ca esti adult si faci un copil atentia se contureaza asupra copilului iar furia asupra ta… rare sunt exceptiile in care dragostea sa fie pura pacat ca eu si diana nu am cunoscut exceptia..
  ps:Inca un copil(fata) sa sinucis azi in gr ar fi o idee sa se deschida un topic despre asta nu cu referire la E.M.O.

 5. *Cad scrii despre femei, trebuie sa iti inmoi pana in culorile curcubeului si sa presari pulberea de pe aripile fluturilor…(Denis Diderot)

  * Femeia este sufletul bărbatului, lumina care îl călăuzeşte. Femeia este gloria.(Miguel de Cervantes)

  * Iată ce caracterizează în chip fundamental femeia: ea este Celălalt în inima unei totalităţi ai cărei doi termeni sunt necesari unul celuilalt.(Simone de Beauvoir)

  PS: imi place foarte mult acest articol…m-a uns pe suflet…

 6. frumos…….

 7. Cu familia dar şi cu cei din jur se poartă frumos, este comunicativă şi are foarte mulţi prieteni, adoră să stea de vorbă si să inţealeagă problemele fiecăruia. Pasiunea mamei mele este tricotajul şi gătitul. In timp ce tricota, eu făcându-mi liniştită temele imi plăcea să cer părerea mamei pentru a-mi explica diferitele lucruri neînţelese făcându-mă neatentă la ce încerca să îmi explice ci doar la modul cum mă privea şi cum mă făcea să înţeleg.

  Când îi cere ajutorul altcineva răspunde la apelul acelei persoane, chiar dacă mai are ceva de făcut nu se lasă până nu duce la bun sfârşit acest lucru.Ea mi-a dăruit viată m-a alintat la sânul ei şi ma învătat a vorbi. Întotdeauna are câte un cuvânt şi un sfat de încurajare pentru mine, chiar şi atunci când este dezamăgită de către ceilalţi. După o vorbă bună şi o mângâiere din partea ei toată supărarea şi durerea dispare de parcă nici nu aş fi simţit-o.

  Iubirea ei este nepreţuită, este ca un tablou ce merită să fie pus în ramă şi expus publicului, toată lumea fiind fermecată de frumuseţea acestuia. Dacă aş putea să o pot desena pe mama în floarea gingaşă a trandafirilor să-i pot mirosi, să simt mereu căldura ei aparte. Alături de mama bolta vieţii mele e mereu linistită si senină fără urmă de nori.

  Îmi dau seama că este un teren alunecos acest “ideal”, dar este important pentru evoluţia mea ca femeie. În plus, toţi ne dorim ceva anume de la ea, fie ca suntem femei sau bărbaţi. Vă încurajez să vă puneţi în scris şi “condiţiile” voastre, oricare ar fi ele…

  Pentru mine, femeia ideală este o femeie frumoasă…neapărat frumoasă, cu trăsături fine şi forme rotunde, nu prin greutatea ei, ci prin felul în care este construită. Ea trebuie să ştie să îşi pună în evidenţă calităţile, prin bun gust şi eleganţă, să îşi mascheze defectele ce pot fi ascunse şi să şi le poarte cu demnitate pe cele care nu pot fi ascunse.

  Femeia ideală va avea tot timpul părul moale şi parfumat, machiaj discret şi pielea netedă şi nimeni nu va şti vre-o dată cum reuşeşte să apară tot timpul impecabilă. Nu îşi va lăsa bărbatul să o vadă transpirată. Nu îşi va lăsa bărbatul să îi afle secretele frumuseţii. Nu îşi va lăsa bărbatul să o atingă dacă nu va fi pregătită.

  Va şti să poarte pantofii sport cu aceaşi eleganţă în mişcări ca şi cei stiletto. Va trebui să aibă cel puţin o pereche de stilettos, un guler de blană şi o pereche de pantofi roşii. Pentru că pantofii roşii o fac să se simtă diferit, sexy, increzătoare, invincibilă. Va trebui să fie invincibilă prin mintea ei şi prin sufletul ei. Va lupta pentru ceea ce iubeşte şi pentru ceea ce îşi doreşte. Va şti mereu ce îşi doreşte. Va fi mereu hotărâtă, iertându-se pe sine doar la cumpărături.

  Femeia ideală va şti să piardă ţinând capul drept şi simţindu-şi coloana vertebrală. Nu va leşina din orice motiv şi va plânge când e de plâns sau când vrea să îşi manipuleze bărbatul. Ea va şti să îşi manipuleze bărbatul, dar o va face doar în situaţii de criză. Va şti să îl ţină lângă ea, să îl respecte şi să nu îl sufoce, să fie mereu atrăgătoare, dar mai ales mereu împăciuitoare.

  Ea va fi citit mult, mult prea mult pentru ceilalţi, dar va rămâne la fel de modestă, tot rafinamentul ei resimţindu-se din comportament. Va fi inteligentă şi independentă şi nu va accepta bani din partea unui bărbat – doar cadouri.

  Îşi va accepta ridurile.

  Îşi va învinge temerile şi va fi mai puternică decât durerea.

  Nu va cădea niciodată.

  Îşi va dori mereu să se autodepăşească.

  Va reuşi.

 8. „Nu, nici nu poţi găsi cuvântul potrivit: femeia e jumătatea galantă a speţei umane şi nimic altceva” – spunea GOGOL si e perfect adevarat… dar nu e atat de usor sa fi cu adevarat FEMEIE, unele dintre noi ne pierdem acel „parfum”…

  Felicitari Ionut pentru tot ceea ce realizezi aici!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: