Nicoliţă a vizitat-o la spital pe Cosmina Păun, o tânără bolnavă de leucemie. Un material impresionant!

Etajul 5 al spitalului Marie Curie din Bucureşti. Etajul dramelor, pentru că aici zilele nu se împart în ore, minute şi secunde, ci în speranţe, speranţe şi speranţe. Speranţele copiilor bolnavi de leucemie

Cosmina Păun are 15 ani, nişte ochi mari şi luminoşi şi o mare cumpănă de trecut. De 6 luni casa ei este aici, în acest salon. Pentru că în mai a fost diagnosticată cu leucemie mieloblastică acută, o boală teribilă.

– Bună, Cosmina…
– Hei, bună!
– Ştii …
– Nici nu îţi poţi închipui cît mă bucur că ai venit! Îţi mulţumesc mult de tot.
– Am auzit povestea ta şi am fost tare impresionat. De-asta ..
– E o surpriză extraordinară.
– Uite, îţi promit că voi juca pentru tine meciurile următoare.
– Păi, dacă mă fac bine, îţi promit şi eu că vin să te văd într-un meci. La Steaua sau la echipa naţională. Eşti un om bun …

Bănel Nicoliţă, băiatul ăla care aleargă pînă scoate sufletul din adversari, pare să fi rămas fără aer în plămîni. Încearcă să-şi regleze respiraţia, în timp ce-şi aranjează stînjenit halatul verde pe care i-l dăduse o asistentă înainte de a ajunge la salonul Cosminei.

Leucemia mieloblastică acută este un tip de cancer al sîngelui şi al măduvei osoase. Acest tip de cancer se agravează rapid dacă nu este tratat. Este cel mai obişnuit tip de leucemie la adult. „Este nevoie de cură cu citostatice, apoi trebuie intervenţie chirurgicală. Una foarte scumpă”, spun medicii.

Cosmina lăcrimează acum. E la 2 metri de Bănel, fotbalistul pe care-l admiră cel mai mult. N-are voie să se apropie, trebuie să stea izolată în salon, alături de mama sa, cea care îi e alături în fiecare minut de jumătate de an. Stelistul a vrut să-i aducă un buchet de flori Cosminei, dar medicii i-au spus că e interzis, „orice factor extern îi poate provoca alergii care se pot agrava apoi”.

– Uite, ţi-am adus un tricou de-al meu. M-am şi iscălit aici, pe piept.
– Mulţumesc mult încă o dată! E o surpriză extraordinară că ai venit …

Un zîmbet rătăcit apare pe faţa Cosminei. Dimineaţă i-a fost foarte rău, zic doctorii. Nu ştia de surpriza pregătită de Gazeta Sporturilor. Acum, văzîndu-şi aşa aproape fotbalistul preferat, s-a înviorat.

În urmă cu cîteva luni era la fel de ageră ca Bănel. Făcea karate, era legitimată la un club din Mizil şi luase centura albastră. Boala a venit de niciunde. „Poate că a suferit prea mult acum doi ani, cînd tatăl ei ne-a dat afară din casă”, zice mama fetei. Acum, tot universul Cosminei s-a îngrămădit în acest salon de spital. Citeşte, se uită la TV, se mai joacă pe laptop. În rest, tratament şi speranţe. Plus zîmbetul de ieri.

Pentru a se vindeca de leucemie, Cosmina are nevoie de un transplant de maduvă. „Asta se poate face doar în străinătate. Am vorbit deja în Italia, dar costă foarte mult: 150.000 de euro”, spune mama ei.

– Ţi-am mai zis că îţi mulţumesc pentru vizită, nu?
– Stai liniştită. Am venit din suflet.
– Mulţumesc.
– Trebuie să lupţi ca să treci peste toate problemele. Eu sînt alături de tine şi sînt convins că vor veni şi momente frumoase în viaţa ta. Tu să fii tare, da?
– Da. Încerc …

Bănel se urneşte din loc oftînd. Iar derbyul Steaua – FC Vaslui, de duminică, va începe cu o mînă întinsă către Cosmina. Toţi fotbaliştii roş-albaştrilor vor purta tricouri imprimate cu mesaje care vă îndeamnă s-o ajutaţi pe fata cu ochi mari şi luminoşi.

Steaua, Dinamo, Rapid şi Timişoara au promis că vor încerca s-o ajute pe Cosmina. Cum? Afişînd pe tabela de marcaj, la meciurile de pe teren propriu, mesajul „Nu fi indiferent! Împreună putem salva o viaţă!” şi numărul de telefon 0900.900472, din reţeaua Romtelecom, la apelarea căruia se donează automat 2 euro în contul tinerei.( Sursa acestei imformatii o gasiti pe : http://stelisti.gsp.ro/)

Reclame
Published in: on 25 noiembrie 2009 at 11:45  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2009/11/25/nicolita-a-vizitat-o-la-spital-pe-cosmina-paun-o-tanara-bolnava-de-leucemie-un-material-impresionant/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. La unuii le-a facut bine.Merita incercat.Sunt si cateva filmulete pe site.

    http://www.greengold-imune.webs.com

    http://www.algae-fracts.com


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: