Rabdarea si iertarea…doua virtuti salvatoare!

Rabdarea… Un cuvânt banal pe care multi îl ignora, din cauza simplitatii. La ce poate fi buna rabdarea? Este, cred, cel mai bun aliat al perseverentei. Rabdarea este un ingredient de baza al vietii de zi cu zi si al marilor proiecte, indiferent de natura lor. Esentialul este sa nu te avânti în lucruri majore, fara sa meditezi înainte asupra mai multor aspecte legate de ele. Obiectivele mici, concrete sunt cele care ar trebui sa ne preocupe în primul rând.E drept ca exista situatii în care rabdarea nu depinde în exclusivitate de noi. Sunt situatii în care oricâte obiective ti-ai fixa, atingerea lor nu depinde în exclusivitate de dorinta proprie. Solutia este sa relativizezi lucrurile si sa privesti partea pozitiva care întotdeauna exista, indiferent cât de mica este. Alteori, pierderea rabdarii duce la crize de nervi intense, accentuate de ideea ca un lucru banal nu poate fi înteles de cei din jur.

Rabdarea e chiar o virtute, daca o ai te ajuta, daca nu o ai poate sa te ajute si asta…cine stie poate sunt situatii in care trebuie sa actionezi fara sa gandesti si fara sa te gandesti la complicatii. Daca ai rabdare ajungi departe…nu mai tin minte cine mi-a zis asta..sau de cate ori mi-a fost zis, tot ce stiu ca se merita sa ai rabdare. Chiar daca pe moment ai impresia ca nu se merita, ca trebuie sa actionezi…e doar o impresie.
Cu dragoste si rabdare se pot face minuni! Toate framantarile celor din jur sunt si framantarile noastre, ale tuturor. Asa cum prin credinta ne gasim linistea, iertarea si lumina, stiinta despre suflet contribuie la consolidarea starii de sanatate a psihicului! Suntem tot mai incurcati in emotii nedefinite, ducem in spate poveri prea mari pentru noi (necazurile de zi ci zi care ni se aduna in spate!), nu ne mai intelegem unii cu altii, ne intalnim parca numai pentru a ne certa, sau pentru a ne rani! Nu mai stim ce inseamna bunatatea, uitam sa mai daruim o floare, ori sa fim buni!In primul rand trebuie sa te accepti asa cum esti, sa te cunosti mai bine, sa te bucuri pentru ce ai, sa nu dezvolti pretentii absurde si sa vrei sa schimbi mereu ceva…

Un frumos aforism spune: „A intelege totul inseamna sa ierti totul!”. Daca invatati sa va schimbati un pic atitudinea, sa va conectati la o stare mereu speciala cu sinele, de acceptare si credinta, nu e totul pierdut!

Nu va mai plangeti ca viata v-a trantit usa in nas, ca nu sunteti fericiti! Fericirea e in voi si este forta pe care Dumnezeu ne-o daruieste ca pe un cec in alb chiar de la nastere! Cand aud pe cineva spunand viata este grea,sunt mereu tentat  sa intreb…”In comparatie cu ce este grea?”…!Dumnezeu nu ne pune in fata un obstacol,fara a ne da si puterea de al depasi…!

Ce-nseamna prietenia, iubirea, ratiunea, iertarea, respectul de sine, credinta, speranta? Daca nu stim,va trebui sa invatam!…Deoarece daca nu ne vindecam interiorul,daca nu facem un pic curatenie spirituala,nu vom reusi sa intelegem…acele lucruri care,nu pot fi descrise in cuvinte…ci doar simtite si intelese tacit!

Omul pierde tot mai mult puterea de a iubi viata. Incarcati de intuneric sunt tot mai taciturni si incordati, abatuti si neincrezatori… traim si suntem martori la tot felul de drame,fiindca un psihic incarcat si bolnav,poate naste monstri!

Am uitat NOI prea devreme valorile pe care le respectam de mii de ani,am uitat noi oare sa fim intelepti…sa nu ne rezumam la aparenta?…

 

Reclame
Published in: on 5 noiembrie 2009 at 10:26  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2009/11/05/rabdarea-si-iertarea-doua-virtuti-salvatoare/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 comentariiLasă un comentariu

  1. Iti dau dreptate in tot ce scrii aici…rabdarea e virtutea de aur. De multe ori in viata ne grabim sa ne atingem scopurile dar se stie ca pentru a realiza un vis este nevoie de rabdare, perseverenta si credinta.

  2. Ca bine zici, cu rabdarea treci marea 😉

  3. frumos articolul… rabdarea e insa un lucru ce se invata destul de greu. Este cheia tuturor problemelor, desi pare un cliseu e adevarat!!!

  4. Rabdare…. mda.. e buna rabdarea doar atunci cand nu te grabesti 😀 si in lumea de azi trebuie sa ai 4 maini sa poti sa le faci pe toate. Deci e bine de stiut conceptul rabdarii dar nu cred ca romanul e facut sa aiba rabdare.

  5. Cu rabdare si intelepciune poti trece multe obstacole,poti realiza multe in viata….Te sarut dragul meu prieten…..

  6. oamenii din ziua de azi nu au rabdare pt ca vor sa faca multe intr-un timp scurt insa nu isi stabilesc corect prioritatile in viata ,aici intervenind disperarea in starea de stres si nervozitate a multora…

  7. casa ai rabdare trebuie sa fii nascut si educat cu credinta,nu multi stiu ce inseamna rabdare vor intelege doar atunci cand va invata ce inseamna credinta fata de dumnezeu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: