Stiiinta si credinta

Cele mai sigure si mai profunde credinte sunt cele capatate prin efortul propriu de cunoastere in viata.
Cunoasterea determina intarirea increderii in sine si a stapinirii de sine.Cu alte cuvinte credinta si cunoasterea sunt intr-o relatie de influenta reciproca.Credinta muta muntii din loc,spune o axioma.Noi,insa nu credem in orice axioma. Evolutia vietii si a stiintei a demostrat ca imposibilul poate deveni posibil prin largirea limitelor cunoasterii.Istoria stiintei ne-a demostrat ca persoanele care au invins imposibilul n-au fost niste ignoranti,ci oameni de stiinta stapini pe profesia lor,preocupati de performanta.Desi imposibilul e relativ,mereu trebuie atacate alte frontiere.

Nu ne nastem egal inzestrati cu fantezie,imaginatie,inspiratie,imbogatindu-ne mereu nivelul de cunostinte si de cultura generala ,cu cat exersam creierul mai mult cu atat suntem mai ispirativi,mai intuitori.

Creierul omului este facut ptr provocare.Am fost modelati genetic si am primit un creier capabil sa fc lucruri incredibile.Intocmai cum spunea Einstein ca”atunci cand iti vei trezii toate capacitatile creierului,vei devenii corp de lumina”.

Stiinta este forta luminii spirituale,religia,a intunericului si a ignorantei.Domeniul religiei a fost redus treptat,prin cunoastere,astfel ca tot ce e cunoscut azi,va fi cunoscut si maine si poimaine.Stiinta si religia sunt forte contrare,care se exclud reciproc.Singura care si-a demonstrat utilitatea a fost si este stiinta,cunoasterea.Inclusiv in problema fundamentala a credintei,existenta lui Dumnezeu,stiinta a facut dovada nu religia.Daca e nevoie stiinta ofera zeci de probe in sustinerea existentei acelei forte universale pe care pamintenii o numesc Dumnezeu.Religia n-a produs si nu poate dovedi o singura proba in acest sens.La ora actuala omenirea se afla in plin razboi invizibil,in care fortele luminii spirituale,reprezentate de stiinte,izgonesc fortele ignorantei si intunericului spiritual reprezentate de religii si alte forme de mistica,si nu o spun eu,oamenii de stiinta….

Marele Creator al vietii noastre este Universul,insa Stiiinta si credinta….nu stim cum a avut loc prima creatie umana,direct pe planeta sau prin import de viata constienta de pe alte planete ale altor sisteme solare.Prima forma de rebeliune anti-universala a fost religia,religiile au pus zei de tip uman,nici un zeu nu a supravietuit,toti mor si au murit in timp ce Universul este etern,dc Adevaratul Dumnezeu ar fi intentionat sa ne ofere o religie,ar fi impus una sigura pe intreaga planeta,Universul nu e preocupat de mistica,ci ne instiga la cunoastere si descoperire prin stiinte,noi trebuie sa cunoastem Universul,nu sa inventam realitati contrare lui….

Reclame
Published in: on 2 septembrie 2009 at 19:37  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2009/09/02/stiiinta-si-credinta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

 1. Numai matematica ne ofera dovezi autentice, pe cand stiinta impreuna cu religia se bazeaza pe evidente. Cauta sa citesti un pic teoriile lui John Lennox. Omul asta e de partea religiei, a credintei pe care o considera „rational and evidencebased.” Si argumentul sau forte, prin care da castig de cauza credintei e urmatorul:”Part of it comes from science, some comes from history, and some is subjective, coming from experience.” Asta o poti combate?

 2. pentru a te lamuri cum sta chestiunea dezbatuta de tine intra pe blogul Big Bang si vei gasi multe raspunsuri…sau poate doar nedumeriri…
  dupa aceea o sa comentam despre cele scrise de tine.

  puiuolaru6057

 3. Florian Pitis, a fost si va ramane actorul meu preferat, fiind un razvratit ca si mine…
  Am avut cinstea de a-l cunoaste personal pe vremea cantarii romaniei, demult, tare demult…Parca a trecut o vesnicie…El a fost sufletul formatiei ,,Pasarea Colibri,,…
  puiuolaru6057


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: