Stiinta si credinta

Cele mai sigure si mai profunde credinte sunt cele capatate prin efortul propriu de cunoastere in viata.
Cunoasterea determina intarirea increderii in sine si a stapinirii de sine.Cu alte cuvinte credinta si cunoasterea sunt intr-o relatie de influenta reciproca.Credinta muta muntii din loc,spune oaxioma.Noi,insa nu credem in orice axioma. Zilele acestea am vazut un film „ What The Bleep Do We Know ? ” ! E un film f bun , dar mi-a lasat si niste senzatii mai ciudate ! Nimic nu se compara cu invataturile crestine ale ucenicilor lui Iisus si ale lui Iisus !Des oamenii isi pun intrebarile : De unde venim , incotro ne ducem , de ce suntem aici ?
Unii spun ca vin din alta existenta ,traim aici pentru a ne imbunatati karma si apoi trecem in alta existenta , unde din nou ne imbunatatim karma ! Pentru ca la prima intrebare , fizic ,toti stim de unde venim ,iar spiritual pentru mine , nu e important , daca la a doua , eu cred ca ne ducem intr-o noua existenta ,unde ce am invatat aici ,vom folosi dincolo pentru ceva mult mai maret, la a treia raspund : suntem aici pentru a deveni mai buni , suntem aici pentru a deveni mai atenti unii cu altii ,suntem aici sa invatam sa ne ajutam in desavarsirea acestor spirite puse in noi de Dumnezeu in forma incipienta si prin educare , prin trairea acestor invataturi crestine ,ale iubirii ,milei , dreptatii , adevarului sa ajungem sa ne perfectionam spiritele ,pentru ca impreuna sa trecem la lucruri mai marete in cealalta existenta ! Pun si eu o intrebare absurda ,ce s-ar intampla daca tot ce a aflat omenire ar fi uitat,astfel ca orice generatie ar trebui sa o ia de la capat,sa descopere focul,hrana gatita,roata,prelucrarea metalelor si cate si mai cate.Asa se face ca nu suntem obligati sa reluam esecurile celor care au descoperit sau inventat tot ce e util in viata,ar fi pirdere de timp si energie,mereu trebuiesa ne insusim zestrea stiintifica a timpurilor care traim.Evolutia vietii si a stiintei a demostrat ca imposibilul poate deveni posibil prin largirea limitelor cunoasterii.Istoria stiintei ne-a demostrat ca persoanele care au invins imposibilul n-au fost niste ignoranti,ci oameni de stiinta stapini pe profesia lor,preocupati de performanta.

Desi imposibilul e relativ,mereu trebuie atacate alte frontiere.Daca v-ati format deja un reflex de a refuza instinctiv idei contrare convingerilor proprii,renuntati la aceasta atitudine gresita,mereu punem etichete invatate de o societate poate prost intocmita,fiecare generatie a deschis portile catre cunoasterea complecta si corecta a Universului in care traim,deci mereu atacam barierele necunoscutului.Nu ne nastem egal inzestrati cu fantezie,imaginatie,inspiratie,imbogatindu-ne mereu nivelul de cunostinte si de cultura generala ,cu cat exersam creierul mai mult cu atat suntem mai ispirativi,mai intuitori….

Reclame
Published in: on 27 iulie 2009 at 20:04  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2009/07/27/stiinta-si-credinta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: