Singuratatea un „virus” al sufletului omenesc

De multe ori, ti-ai zis: vreau sa fiu singur ! Adica sa fugi de stresul orasului, de blocajele de circulatie, sa te retragi ptr cateva zile la o cabana sau pe malul marii. Pentru unii singuratatea a devenit un lux.
Exista momente in viata cand iti doresti singuratatea ca sa-ti aduni gandurile si sa pui ordine in ele, sa stai numai cu tine si sa te lamuresti in ce moment esti si incotro o iei. De ce este dorita si acceptata, pentru un timp, singuratatea este benefica. Dar, de la a dori sa fii singur la „a te simti singur” este o mare diferenta.

Exista oameni care, chiar dc sunt inconjurati de prieteni spun „m-am simtit singur”. De altfel, chiar si in cupluri se mai intampla sa te simti singur si singuratatea in doi este mai grea si mai de neinteles.
Singuratatea este o emotie umana, nu un defect. Accentuarea sentimentului de a te simti singur genereaza efecte nedorite ale psihicului si ale sanatatii trupului. Specialistii in epidemiologie sustin ca persoanele care traiesc singure, solitare, dar si cele care au relatii sociale slabe se confrunta cu mult mai multe probleme de sanatate. Ele au speranta de viata mai redusa, iar probabilitatea unor boli ale psihicului este mult mai mare.

Singuratatea arata cat de izolat sau interiorizat este omul in raport cu lumea. De ce altadata, izolarea singuraticului era vazuta ca o cale a cunoasterii de sine, ca interactiune cu divinitatea pustnicii sau ca forta creatoare poetii, astazi se asociaza singuratatea cu nevoia de comunicare, cu depresia, cu teama de-a nu fi parasiti. Singuratatea poate modifica modul in care anumite gene functioneaza, determinand la persoanele care sufera de singuratate cronica un sistem imunitar slabit si, deci, o putere diminuata de aparare fata de boli. Ceea ce conteaza nu este numarul de oameni pe care-i cunosti, ci pe cati ii simti foarte aproape de tine peste timp.

Singuratatea este ca un”virus”al sufletului de care cu greu se poate scapa dar nu e imposibil,incepe intotdeauna ziua cu un zambet ,gandeste-te la cineva drag sau la cv care ai trait si ti-a placut .Daruieste-ti un zambet!Apoi ofera si celor din jur,oamenii sunt atrasi de chipurile zambitoare!!! Smile


Reclame
Published in: on 19 iulie 2009 at 16:49  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2009/07/19/singuratatea-un-virus-al-sufletului-omenesc/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: