Prietenia

Prietenia se strecoara, nu stiu cum, în viata tuturor si nu îngaduie nici unui fel de existenta sa se lipseasca de ea. Ba chiar, dc cineva este atat de aspru si de salbatic din fire încat sa fuga de întalnirile cu oamenii si sa le urasca, nici acesta n-ar putea suporta sa nu caute pe cineva în fata caruia sa isi verse otrava firii sale amare.Astfel firea omeneasca nu iubeste întru nimic singuratatea, ci cauta totdeauna, ca sa zic asa, un sprijin, care ti-e cum nu se poate mai placut cand vine de la cine ti-e drag.
Pentru  ca lucrurile omenesti sunt însa subrede si trecatoare, trebuie sa cautam totdeauna cativa oameni pe care sa-i iubim si de care sa fim iubiti caci, dc ne departam iubirea si devotamentul, îndepartam orice placere din viata.Ce pret ar avea bucuria în împrejurari fericite, dc n-ai avea pe cineva care sa se bucure de ea la fel ca tine? Iar nenorocirea ar fi greu s-o înduri fara cineva care s-o suporte si mai greu decat tine.

Prietenii sunt rari, cunostinte avem cu gramada. Adesea, incurcam categoriile si ne repezim sa trantim „reportul” de la categoria a doua, la prima. Si, culmea, in loc sa castigam, pierdem.Nu oricine are stofa de bun prieten.O prietenie trebuie ingrijita ca sa rodeasca. Neglijeaz-o si ea se va „usca”. Viata te invata ca niciodata nu-i prea tarziu sa pierzi sau sa castigi un prieten. Prietenul la nevoie se cunoaste ,asa se spune,multi nu mai cred in prietenii ptentru ca se crede ca oamenii sunt egoisti, invidia, egoismul sau lasitatea ce caracterizeaza umanitatea zilelor noastre mai lasa totusi loc de prietenii .Eu privesc prietenia neconditionat, dar alti profita de prietenie si nu stiu ce inseamna ca tu depui mult suflet,prietenia nu inseamna sa ajuti cineva material, ea poate sa fie mai simpla decat gandim cu un sfat,cu o vb sau o intrebare poate retorica”Ce faci azi,ti-e bine?”.

Nu prea merg pe definitia ,,Prieten” daca pot sa ajut,ajut oricum ,fara sa ma numesc prieten ,si stiu ca persoana respectiva va aprecia poate gestul meu asa cum ar trebui …daca nu tot e bine ca am facut un bine! …in rest sanatate sa fie si Dumnezeu sa ne apere de rele!
Îmi spunea mai ieri vecinul:
Prietenia e ca vinul;
Cu cat în timp îmbatraneste
Cu-atat savoarea îi sporeste. (Epigrama, C. Milea)

Reclame
Published in: on 5 iulie 2009 at 14:24  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2009/07/05/prietenia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: