Nativul nãscut în Pesti

Pestii sunt dependenti de planetele Jupiter (a norocului si a distinctiei) si Neptun (zeul mãrilor, a creativitãtii). Jupiter dominã atât ipostaza femininã a Pestilor cât si pe cea masculinã a Sãgetãtorului, asa cã primii vor avea în vedere într-o manierã realistã desãvârsirea, iar Sãgetãtorul se va axa pe explorarea lumii în vederea gãsirii sensurilor ei ultime. Neptun simbolizeazã imaginarul, iar influenta asupra nativilor se manifestã printr-o mare sensibilitate si un simt artistic evoluat. În cadrul zodiacului, Pestii sunt opusul Fecioarei, desi ambele semne au drept caracteristica principalã grija pentru ceilalti. Nativul din Pesti va dori sã alãture unui grup în timp ce Fecioara va urmãri mai degrabã sã-si asume toate sarcinile si sã se concentreze asupra detaliilor.
Semnul care desemneazã aceastã zodie – cei doi pesti înotând în directii diferite – exprimã foarte bine dualitatea nativului nãscut în aceastã perioadã: este permanent consumat de contradictii care-l sfâsie si care-l fac sã fie sovãitor si nehotãrât. Pestii simbolizeazã misterul si visele, reprezentând ceea ce este ascuns (referitor la intimitate, deficiente sau angoase). Sunt inconsecventi pentru cã se poate sã-si doreascã ceva si sã actioneze contrar acestui deziderat, asa cã nici ei nu vor putea sã-si defineascã si sã-si înteleagã propriul comportament. Pare blajin si domol însã este istovit de contraste si incertitudini. Caracterul nativului este unul complex si contradictoriu, având permanent o atitudine sovãitoare.
Sensibilitatea este alimentatã si de faptul cã este un semn de apã, asa cã pune accentul pe factorul emotional mai mult decât pe cel mobil sau pe abordarea realistã a lumii. Nativul din Pesti este un umanist si va fi foarte receptiv la nevoile si dorintele altora, de multe ori ajungând în situatia de a uita propriile necesitãti si prioritãti sau de nu a mai avea energie pentru atingerea propriilor idealuri.
Introspectiv, romantic si afectiv are înclinatia de a se refugia în lumea lui irealã. Îsi cunoaste scopurile si prioritãtile însã de cele mai multe ori fie le va amâna, fie nu va depune un randament sporit pentru cã pleacã de la premiza cã sunt prea dificil de înfãptuit. Este delicat si emotiv si se poate simti nefericit dacã ceilalti îl vor ironiza pe aceastã temã. Cu toate acestea este capabil sã sesizeze si sã înteleagã sentimentele celor cu care vine în contact si este binevoitor cu cei care-i solicitã ajutorul. Este un idealist si multe din proiectele sale sunt dificil de pus în practicã. Detasarea de lumea lui imaginarã îi pot provoca accese de pesimism, însã cu toate acestea se va adapta la orice conditii. Deoarece are o perspectivã largã asupra vietii va încearca sã-si ajusteze si sã-si concretizeze visurile. Chiar dacã se lãsa purtati de val vor încerca sã-si valorifice experientele anterioare si sã le foloseascã pentru a obtine ceea ce doresc.
Nativul nãscut în Pesti este retras si nu acordã un credit deosebit calitãtilor sale asa cã nu va opta pentru dezvãluirea caracterului sãu intim. Este foarte influentabil si ceea ce nu suportã este sã fie jignit sau sã jigneascã pe ceilalti. Poate fi definit ca o persoanã cinstitã, binecrescutã, educatã, amabilã, capabilã de sacrificii dar totodatã temãtoare si indecisã. Pentru un Peste este dificil sã ia decizii importante si tinde sã evite responsabilitãtile. Chiar dacã pare indiferent, delãsãtor si lipsit de simtul practic este pasionat de firea sa si a altora pentru cã este un psiholog rafinat chiar dacã de multe ori nu se poate ajuta singur. Stie care sunt sarcinile sale însã s-a deprins sã viseze cu ochii deschisi la potentialele succese.
Îi place confortul si linistea, asa cã va fi tentat de lenevie si nepãsare. Desi este inspirat si are multe idei, lipsa de energie (consumatã în numeroase frãmântãri) îl va împiedica sã fie prea activ si sã aibã multe initiative, ceea ce îi vor provoca frustrare. Cîteodatã este entuziast, vorbãret si polemic. Îsi place sã-si asume riscuri si va avea noroc în ceea ce întreprinde. Agresivitatea de care este capabil în aceste momente îl vor face sã cântãreascã cu atentie sentimentele si vorbele oamenilor, riscând sã-i dezamãgeascã involuntar chiar si pe cei la care tine. Este intuitiv si acest fapt îl va ajuta sã depãseascã multe bariere. Are înclinatie spre lux si uneori îsi va canaliza toate eforturile pentru a-l obtine. Prinde repede si învatã cu usurintã, fãrã a fi neapãrat foarte studios. Este ajutat si de o memorie uimitoare care îl vor face sã fie considerat un om educat chiar dacã de cele mai multe ori trece cu usurintã peste diferite domenii si nu face decât sã reproducã ceea ce a asimilat, fãrã a exprima pãreri personale interesante sau novatoare.
Aspectul emotional este mai putin cultivat decât cel      intelectual asa cã vor trebui sã recupereze acest decalaj pentru a evita neplãceri pe plan amoros. Nu acordã atentie deficientelor si imperfectiunilor celorlalti, si se va strãdui sã-i înteleagã pentru cã se simte responsabil de armonia si binele umanitãtii. În general, Pestele este rezervat si trebuie sã depunã eforturi consistente pentru a fi mai expresiv si sã corect înteles de cei cu care vine în contact. Poate fi jignit cu usurintã, si atunci opteazã fie pentru plâns, fie pentru autocompãtimire, imputându-si ceea ce ar trebui sã le reproseze acelora care l-au supãrat intentionat. Din acest motiv relatiile sale cu ceilati vor avea de suferit. Chiar dacã sunt vulnerabili, esecurile repetate îi vor determina sã accepte o determinantã fatalistã care le va paraliza spiritul întreprinzãtor si-l îndeamnã sã se lase în voia evenimentelor. Are nevoie de autodisciplinã pentru a contracara orice tendintã distructivã. Are o predispozitie romanticã si tinde sã idealizeze persoana iubitã. Om cu caracter armonios, este sentimental, sincer si încrezãtor. Desi suportã frecvent deziluzii vã încerca sã retina numai parte bunã a lucrurilor.
Îi place dreptatea si este un filantrop. Este o prezentã plãcutã si în general, apreciat. Are putini prieteni care se bucurã constant de generozitatea sa si cãrora le va destãinui adevãratele sale gânduri, sentimente si aspiratii. Înclinarea de a-si masca frãmântãrile si preocupãrile combinatã cu hipersensibilitatea si receptivitatea sporitã la influentele externe, îl pot face ursuz, posac si foarte capricios. Resemnarea si dezamãgirea îl pot marca si poate cãdea pradã unor depresii nervoase. Este simpatizat în ciuda faptului cã este introvertit si misterios. Într-o relatie sentimentalã, nativul este loial, tandru si senzual. Are nevoie de iubire si atasament, iar fãrã acestea se simte complet pierdut.
Are o imaginatie fecundã si poate constitui o o muzã pentru apropiatii sãi. Are nevoie de un climat armonios, cãci reactioneazã instinctiv mai degrabã decât logic la schimbãrile bruste. Are tendinta de a distorsiona realitatea, în mod constient. Se plânge des de faptul cã ceilalti profitã de el si îl persecutã. Este de dorit sã evite ipostazele în care se autocompãtimeste sau se revoltã împotriva celor care nu-i înteleg modul de a fi. Ar trebui sã facã eforturi pentru a fi mai obiectiv cultivându-si nenumãratele talente în domeniul artistic si evitând pe cât posibil sã-si foloseascã potentialul negativ.
Nativul din Peste are o constitutie delicatã. Blând si rezervat, va aborda constant o mimicã blajinã. Miscãrile sale sunt lente iar mersul sãu este încet. Are un ten nu prea rozaliu, ochii sunt de multe ori statici, iar privirea pare absentã. Trupul Pestelui este zvelt, însã cu vremea prezintã un risc sporit spre îngrãsare. Prezenta sa lasã impresia de moliciune si lascivitate. Este genul domol care nu tine sã se grãbeascã sau sã-si pardã cumpãtul ci încearcã sã savureze fiecare clipã a vietii. Nu-si controlezã tinuta sau miscãrile, nici mu tine sã iasã în evidentã însã
nu se poate spune cã este lipsit de expresivitate.Are tendinta de a se îndrãgosti la prima vedere crezând cã a gãsit partenerul ideal iar când constatã cã acesta este departe de ceea ce a crezut el va fi cumplit de deceptionat.
La prima vedere, nativul din Pesti fascineazã prin tandrete, calm si sensibilitate. Foarte intuitiv, trãieste mai mult într-o lume imaginarã lãsându-se înconjurat de o aurã de mister.
Se adapteazã usor la orice situatii sau oamenii, acceptând lucrurile asa cum sunt. Îsi doreste alãturi de el un partener sentimental care sã-l iubeascã la modul absolut si care sã-i dea sentimentul de sigurantã. Este în stare sã-is dedice timpul, energia si toate resursele sale materiale sau spirituale partenerului sãu pentru ca acesta sã se simtã bine, dorind în schimb ca aceasta sã fie fidel si mai ales sã aibã încredere în el, abtinându-se sã-l contrazicã. Alesul lui trebuie sã fie un om sensibil care sã-i aprecieze calitãtile si realizãrile.
Este atras de artã si magie, de tot ce implicã misticism si supranatural. Dacã sunteti amator de discutii elevate atunci ati gãsit omul cel mai potrivit.
Tine foarte mult sã-si exprime punctul de vedere dar nu îi place sã intre în polemicã cu partenerii de discutie, iar dacã totusi vreti sã-i expuneti pãrerea dumneavoastrã care s-ar putea afla în contradictie cu a lui încercati sã o faceti în mod diplomatic pentru cã nu suportã atitudinile încãrcate de negativism. Nu are false pudori sau prejudecãti, fiind pregãtitã pentru cele mai extravagante fantezii, fiind de neoprit dacã a început.
Partenerii cei mai potriviti sunt nativii din zodia Racului, Scorpionului, Capricornului si Pestilor.
Ca si nativa si Bãrbatul nãscut sub acest semn zodiacal are un apetit sexual deosebit, lãsându-se dominat de femei care au aceleasi înclinatii ca si el. Îsi doreste o partenerã la fel de dornicã de sex si nerãbdãtoare, pentru el contând mai putin împrejurãrile, cât mai ales inspiratia de moment.Îsi manifestã dispretul pe fatã în raporturile cu ceilalti, considerându-i lipsiti de spirit si mediocri.
Dã sfaturi chiar si atunci când nu i le cere nimeni si nu ezitã sã-si manifeste dispretul pe un ton mai mult decât batjcoritor.
Are impresia cã nimeni nu este în stare sã înteleagã modul lui de a gândi si de aceea va afisa o atitudine de om în permanentã neînteles, permitându-si sã-i critice pe ceilalti.
Nu suportã sã fie contrazis sau ironizat si mai ales sã se simtã atacat la capitolul pasiuni personale. Are înclinatii spre alcoolism si ar fi bine sã evitã excesul de bãuturã. Are tendinte fataliste si crede cã toatã lumea îi vrea rãul.
Este panicat de cel mai mic semn de boalã de care s-ar putea molipsi si devine de a dreptul ipohondru, cãutând sã înteleagã ce se întâmplã cu el. Foarte fragil din punct de vedere al constitutiei, cu o rezistentã scãzutã la efort, este indicat în cazul lui sã se fereascã de orice excese. Are tendinta de a se pune în pielea altora, resimtind aproape fizic, nu numai mental, durerea acestora.
Cele mai sensibile puncte ale sale sunt picioarele, suferind frecvent de reumatism, dar vor fi afectate si organele genitale, în special nativele acestei zodii având de suferit din cauza infectiilor ovariene.
Ca bolnav este o persoanã imposibilã, cerând o atentie exageratã din partea celor care îl îngrijesc.
Îi este teamã de suferintã si de dezechilibrele pe care la implicã, mai ales din punct de vedere psihic. Nu este ocolit nici de bolile de nervi pentru cã este labil emotional si orice dezechilibru creat în organism, indiferent la ce nivel îl afecteazã în totalitate.Dacã simte cã partenerul pe care l-a gãsit îi oferã certitudinea de care are nevoie în frãmântãrile lui interioare si cã se poate baza pe acesta va deveni persoana cea mai devotatã si credincioasã pe care si-ar dori oricine.Pentru mai multe amanunte despre zodia voastra ….  http://www.dsclex.ro/astrolog/zodiac/european/european.htm

Reclame
Published in: on 22 decembrie 2008 at 18:10  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://dreamerbsbfan.wordpress.com/2008/12/22/nativul-nascut-in-pesti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

  1. Cele mai vizibile caracteristici ale zodiei dupa parerea mea sunt sensibilitatea si vointa permanenta de a comunica.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: